Espresso uređaj na kapsule Mini Me Sivi KP123B31 / Srebrna

Mini Me automatski aparat za espresso kavu na kapsule savršeno će pristajati vašem stilu zahvaljujući modernom dizajnu

Espresso uređaj na kapsule Mini Me Sivi KP123B31 / Srebrna

Mini Me automatski aparat za espresso kavu na kapsule savršeno će pristajati vašem stilu zahvaljujući modernom dizajnu

Mini Me automatski aparat za espresso kavu na kapsule savršeno će pristajati vašem stilu zahvaljujući modernom dizajnu.
Pripremite profesionalna pića s baršunastom pjenom zahvaljujući visokotlačnom sustavu do 15 bara.
Hermetički zatvorene kapsule održavaju svježinu kave tako da svaki put možete uživati ​​u napitcima bogatog okusa.
Sve što trebate učiniti je umetnuti kapsulu u aparat, prilagoditi svoje napitke pomoću funkcije Play & Select i to je to!
Pripremite savršene napitke uz 30 recepata kao što su Espresso, Cappuccino, Latte Macchiato čak i topla čokolada, čaj i hladna pića.

Ref: KP123B31

OPIS

Kompaktni espresso uređaj na kapsule

NESCAFÉ® Dolce Gusto® Mini Me automatski aparat za espresso kavu u kapsulama savršeno će pristajati vašem stilu zahvaljujući svom modernom dizajnu
Pripremite visokokvalitetne napitke na bazi kave s baršunastom pjenom zahvaljujući visokotlačnom sustavu od 15 bara. Hermetički zatvorene kapsule održavaju svježinu kave tako da svaki put možete uživati ​​u napitcima bogatog okusa.
Sve što trebate učiniti je umetnuti kapsulu u aparat, prilagoditi svoje napitke pomoću funkcije Play & Select i pritisnuti tipku za pokretanje. Za brzu pripremu omiljenog napitka slijedite korake na kapsuli.
Eco funkcija automatski isključuje uređaj nakon 5 minuta neaktivnosti radi smanjene potrošnje energije, postižući ocjenu A za potrošnju energije.
Uživajte u više od 30 vrhunskih recepata koje NESCAFÉ® Dolce Gusto® nudi, bez obzira na vrstu kave koju preferirate. Uživajte u snažnom Ristrettu, intenzivnom Espressu, aromatičnom Lungu do pjenastog Cappucina i profinjenom Latte Macchiatu.
Aparat nudi i mogućnost pripreme tople čokolade, čaja i hladnih napitaka.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Općenito
Uređaj sa zaslonom (zaslon) Ne
Boja Siva
Jamstvo 2 godine
LED Indikator
Prikaz jezika Ne
Pritisak 15 bara
Snaga 1500 W
Zemlja porijekla Makedonija
Podesiva posuda za kapljevinu Da
Odvojiva posuda za kapljevinu
Tehničke karakteristike
Kapacitet spremnika vode 0.8
Funkcija ECO
Komplet dobrodošlice
Položaj za tople i hladne napitke
Odvojivi spremnik za vodu
Držač šalice
Odvojiva posuda za kapanje
Tip Automatski
Podešavanje količine Play & Select
INDIKATOR KOLIČINE Ne
Funkcija XL Ne

UPUTE ZA UPORABU

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Molimo posjetite odjeljak za „Nastavke” mrežne stranice kako biste jednostavno pronašli ono što vam treba za Vaš proizvod.
Uređaji Nescafé Dolce Gusto pažljivo su osmišljeni i proizvedeni kako bi pružili sigurnost potrošačima i isporuku najboljeg iskustva ispijanja napitaka. Komponente se pažljivo biraju prema sigurnosti, izdržljivosti, čistoći i troškovnoj učinkovitosti. Prije puštanja u prodaju, svi naši uređaji prolaze kroz ispitivanja kako bismo se uvjerili da ispunjavaju sve sigurnosne uvjete za materijale u kontaktu s hranom na svim prodajnim tržištima. Stoga vas uvjeravamo da je svaki napitak Nescafé Dolce Gusto pripremljen u uređaju Nescafé Dolce Gusto u skladu s normama, siguran za konzumaciju i prema željama naših potrošača tijekom studija ispitivanja.
To je normalno: sve dok se kapsula ne izvadi i ne baci, kapat će u šalicu ili u posudu za prikupljanje tekućine (kad maknete šalicu). Kapat će dulje kod kapsula za kavu nego kod kapsula za mlijeko u prahu. Da biste zaustavili kapanje, izvadite i bacite iskorištenu
Ako ste upravo kupili uređaj i upotrebljavate ga po prvi put, pročitajte priručnik za prve korake. Sve korisničke priručnike možete naći na ovom mrežnom mjestu.

Evo nekoliko koraka za optimalnu uporabu:
1. Napunite spremnik za vodu.
2. Umetnite spremnik za vodu u uređaj.
3. Uključite uređaj i pričekajte da LED zasvijetli zelenom bojom.
4. Prije prve uporabe potrebno je pročistiti uređaj. Odaberite maksimalnu količinu vode u uređaju, ubacite prazan spremnik ispod glave uređaja i pritisnite položaj Cold Water (plavi tipka) te pričekajte završetak strujanja. Ponovite proces na položaju za vruću vodu (crveni tipka). Nakon toga, uređaj je spreman za korištenje.
5. Napunite spremnik za vodu.
6. Dodajte kapsulu u držač.
7. Odaberite odgovarajuću razinu vode (količina vode određena je na svakoj kapsuli za napitke).
8. Odaberite hladnu ili vruću vodu ovisno o piću koje pripremate.
9. Pričekajte da LED zasvijetli zelenom bojom da biste sigurno izvadili kapsulu.
10. Bacite kapsulu.
Uređaj NESCAFÉ Dolce Gusto zagrijava vodu, koja prolazi pod visokim tlakom od najviše 15 bara kroz kapsulu prženih i mljevenih ili topivih proizvoda visoke kvalitete (mlijeko, čokolada itd.) ovisno i raznolikosti kapsula.
Kava u kapsulama uglavnom je dobivena iz vrhunskih sorti arabica kave.
Kapsule isporučuju i ujednačeno distribuiraju vodu i tlak preko kave kako bi aroma bila što jača. Ovaj sustav upotrebljava tlak sličan profesionalnim uređajima.
Dok aparati za kavu rade pod tlakom od jednog bara (normalni atmosferski tlak), a brojni drugi uređaji rade na najviše dva bara, sustav NESCAFÉ Dolce Gusto radi pod tlakom do čak 15 bara.
S vremenom kamenac usporava protok vode, može smanjiti učinkovitost zagrijavanja vode za pripremu pića i može začepiti iglu za bušenje kapsule i isporuku vode.

Za vodu srednje tvrdoće, uklanjanje kamenca svaka 3-4 mjeseca sprječava stvaranje novog sloja kamenca, održava protok vode brzim i prikladnu temperaturu napitka.
Da biste bili potpuno sigurni tijekom uporabe uređaja, slijedite preporuke za sigurnu uporabu u priručniku koji ste dobili uz uređaj.

Za sigurnu uporabu uređaja:
• Nikad ne ulijevajte vruću vodu u spremnik za vodu!
• Nikad ne otvarajte ručicu za zaključavanje tijekom pripreme pića!
• Pri kraju pripreme, tipka ON/OFF bljeska crvenom bojom oko pet sekundi. Za to vrijeme ne otvarajte ručicu!
• Nikad ne pomičite poruku za odabir dok je ručica za zaključavanje otvorena!
• Ne dirajte kapsulu nakon pripreme pića! Vruće površine mogu izazvati opekotine!
Očistite glavu za protok vašeg uređaja malom iglom.
Provjerite korisnički priručnik i slijedite upute za čišćenje.
Nema ograničenog broja kava koje uređaj pripremi u danu, ali potrošači moraju paziti da ne rade previše kava zaredom jer stalna ekstrakcija napitaka može izazvati pregrijavanje određenih dijelova uređaja, što može izazvati kvar.
Savjetujemo da pripremite 5-6 kava zaredom, a onda pričekajte trenutak (1-2 minute je dovoljno) prije ponovno ekstrakcije.
Voda iz slavine (normalna pitka voda) savršeno je u redu sve dok je bez mirisa koji bi mogao promijeniti okus napitka. Voda u boci također je u redu.
Ne upotrebljavajte rashlađenu ili toplu vodu jer može utjecati na temperaturu napitka.
Uvijek upotrebljavajte svježu vodu i zamijenite vodu ako se uređaj nije upotrebljavao dulje od dva dana.
Za hladne napitke upotrebljavajte vodu na sobnoj temperaturi, nikad vodu iz hladnjaka, te dodajte dvije ili više kocki leda (20 g po kocki leda) u šalicu.
Tvrdoća vode prvi je razlog kalcifikacije uređaja i stoga se preporučuje često odstranjivanje kamenca iz uređaja (svaka tri mjeseca ili rjeđe, ovisno o tvrdoći vode).
Pričekajte da indikatorsko svjetlo zasvijetli zelenom bojom i možete pripremiti drugo piće.
Učestalost uklanjanja kamenca u uređaju ovisi o tvrdoći vode i učestalosti uporabe uređaja.
Tijekom vremena, kamenac usporava protok vode kroz uređaj i smanjuje učinkovitost grijaćeg elementa, zbog čega je napitak manje topao.

Za vodu srednje tvrdoće, uklanjanje kamenca svaka tri do četiri mjeseca sprječava nakupljanje kamenca, održava protok vode brzim i temperaturu napitka unutar očekivanja.

Na nekim modelima (Jovia, Oblo, Drop, Stelia, Movenza, Eclipse, Piccolo proizvedenima od kraja 2014.) postoji podsjetnik za uklanjanje kamenca.
Svaki put kad potrošač dotakne tipku Hot ili Cold, to se smatra ekstrakcijom. Upozorenje o uklanjanju kamenca temelji se na broju ekstrakcija i pokreće se svakih 300 ekstrakcija narančastom žaruljom tipka ON/OFF. Uređaj i dalje radi, ali preporučujemo da uklonite kamenac.

Ozbiljno se preporučuje uklanjanje kamenca u sljedećim slučajevima:
• ako protok vode slabi tijekom pripreme pića
• ako se voda čini hladnijom nego inače
• ako tipka ON/OFF stalno svijetli narančastom bojom.
Preporučujemo dnevno čišćenje kako biste dugo uživali u sjajnoj kavi kakvu zaslužujete. Za savjete o svakodnevnom čišćenju pogledajte korisnički priručnik.
U perilici posuđa smije se prati samo držač za kapsule. Posuda za prikupljanje tekućine i spremnik za vodu moraju se ručno prati.
Svaki uređaj NESCAFÉ Dolce Gusto® ima zaštitnu crvenu žicu koja se ne može mijenjati.
Pruža sigurnost potrošačima koja je iznimno važna za robnu marku Modern Art Café: NESCAFÉ Dolce Gusto®.
NE. Izbjegavajte alkoholni ocat jer može oštetiti uređaj i uzrokovati curenje.
Da biste produljili vijek trajanja uređaja, upotrebljavajte komplet za uklanjanje kamenca koji se prodaje u našem webshopu ili drugi komplet za uklanjanje kamenca prikladan za uređaje za pripremu kave.
Ne možete, vaš pripravak neće biti vruć. Osim toga, to neće djelovati jer raspon vrućih napitaka nije osmišljen za hladne otopine i hladnu konzumaciju. Može izazvati blokadu kapsule.
Hladni napitci osmišljeni su da pruže najbolji okus i najbolje iskustvo potrošačima kad se pripremaju s hladnom vodom.
Međutim, moguće je pripremiti te hladne napitke uz funkciju Hot.
Ne, možete sigurno upotrebljavati samo uređaje u državama s istim naponom. Ako je napon viši od napona u državi gdje je uređaj kupljen, neće raditi ili će osigurači pregorjeti. Ako je napon niži, možda uređaj neće raditi.
Vjerojatno ste prebrzo izvadili držač iz uređaja ili je ekstrahiran veći volumen od preporučenog. Uvijek pričekajte da žarulja prestane treperiti prije otvaranja uređaja.
To ne utječe na kvalitetu napitka koji se može konzumirati. Prije pripreme sljedeće šalice, očistite i osušite držač za kapsulu, posebno otvor za izlaz napitka.
Prije vađenja držača za kapsulu, namjestite polugu za odabir u srednji položaj i podignite ručicu za zaključavanje.
Ako je ručica za zaključavanje podignuta, ali se držač za kapsulu ne može izvaditi, to znači da ploča igle vjerojatno nije u pravilnom položaju. Javite se službi za korisnike.
Ako se ručica za zaključavanje ne može podignuti na kraju ekstrakcije, ne podižite je silom. Kapsula može biti pod tlakom. Pričekajte 20 minuta da tlak popusti, podignite ručicu za zaključavanje, izvadite držač za kapsulu i bacite kapsulu. Ako ovo ne djeluje, javite se službi za korisnike.
Kapsula ne bi trebala kapati tijekom vađenja iz uređaja i bacanja. Da biste smanjili rizik od kapanja po površini radnog stola, uz svaku kupnju uređaja priložena je posuda (osim za model Piccolo) koju treba držati pored uređaja.
Ako uređaj nema napajanja ili ako je uključen, ali se pumpa ne pokreće prilikom odabira tipke Hot/Cold (nema zvuka), uređaj se mora popraviti.

Ako čujete pumpu, ali nema protoka, slijedite ove korake:
1 - Izvadite kapsulu iz držača.
2 - Provjerite ima li vode u spremniku i je li dobro zatvoren.
3 - Odaberite hladni kanal, podignite i spustite spremnik za vodu nekoliko puta i zatim ga učvrstite. Protok bi se trebao pojaviti. U suprotnom je vjerojatno igla začepljena.
    Iglu treba očistiti alatom za čišćenje priloženim uz uređaj koji je potrebno očistiti od kamenca.
    Ako vaš uređaj sadrži odvojivu iglu (dio u zelenoj boji), možete je ukloniti i dubinski očistiti.
Ako i dalje nema protoka, uređaj odnesite u centar za popravke.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.
Nakon što je priprema napitka gotova i tipka za napajanje prestane treperiti crvenom bojom (oko pet sekundi), uklonite i bacite kapsulu. Nemojte je ostavljati u držaču.
Ne smijete ulijevati mlijeko u spremnik za vodu. Sustav radi samo s vodom. Uporaba bilo koje druge tekućine, poput mlijeka, može oštetiti uređaj.
Prilagodite visinu za šalicu prema razini tako da nije predaleko ni preblizu izlazu napitka. Upotrijebite drugu veličinu šalice.
Neki proizvodi (npr. kapsule za kavu) sporije teku od drugih (npr. kapsule za vrhnje) kako bi se postigla željena kvaliteta. Ako je protok sporiji od normalnog, odčepite iglu i uklonite kamenac iz uređaja prema uputama iz korisničkog priručnika.
Ne preporučujemo da djeca upotrebljavaju ovaj uređaj. Ova je informacija jasno navedena u korisničkom priručniku.
Da, ako je prekriven kamencem.
Očistite ga vodom i/ili proizvodima za čišćenje koje preporučuje proizvođač aparata.
Time se mogu spriječiti začepljenja u otvorima za vodu te higijenski problemi.
Potrebno je procijeniti odakle dolazi curenje (spremnik za vodu, držač za kapsulu ili prostor ispod uređaja).

Možete provjeriti curi li iz spremnika za vodu ulijevanjem vode u spremnik i držanjem na stolu (barem pola sata). Ako ne uočite curenje, problem može biti u zategnutosti cijevi za vodu i tada preporučujemo da se javite službi za korisnike.
Nakon što napitak dođe do željene jačine/volumena, preostala voda (i proizvod u tragovima) ostaje u kapsuli kako ne bi razblažila okus napitka. Dio preostale tekućine može kapati iz kapsule u posudu. Posebno dizajnirana posuda priložena uz uređaj (osim za model Piccolo) omogućava jednostavno odvajanje tekućeg i krutog otpada (vidjeti priručnik). Redovito čistite posudu.
Za prvu generaciju uređaja Melody 3 FS, Circolo FS i Genio, proces uklanjanja kamenca pokreće se pritiskom tipke Hot, bez potrebe za pritiskanjem tipke Cold jer se čiste oba kanala. Kod drugih modela uređaja potrebno je pritisnuti obje tipke.
Idealno se oba kanala (Hot/Cold) mogu očistiti od kamenca i taj se postupak primjenjuje za automatske uređaje.
Međutim, u sklopu hladne vode kamenac se rijetko nakuplja i veoma je važno da većina otopine za uklanjanje kamenca prođe kroz kanal s vrućom vodom. Da biste osigurali učinkovito uklanjanje kamenca u kanalu s vrućom vodom (s najvećom uporabom), ulijte cijelu otopinu u kanal za vruću vodu.
Za savršeno ispiranje i da se preostale kapi otopine za uklanjanje kamenca ne bi skupljale u cijevima za vruću i hladnu vodu, isperite i kanal za hladnu vodu.
Kad je tipka za napajanje narančaste boje umjesto zelene, to znači da je pokrenuto upozorenje za uklanjanje kamenca. Ova značajka dostupna je na modelima proizvedenima nakon 2014.
Svaki put kad potrošač dodirne tipka Hot ili Cold, to se smatra ekstrakcijom. Upozorenje za uklanjanje kamenca temelji se na broju ekstrakcija i pokreće se nakon 300 ekstrakcija narančastim svjetlom na tipkau ON/OFF. Uređaj i dalje radi, ali preporučujemo da uklonite kamenac.
Isključite uređaj, pritisnite tipka za napajanje pet sekundi dok tipka ne počne treperiti i dok se ne aktivira način rada za uklanjanje kamenca. Uređaj se čisti prema korisničkom priručniku dostupnom na stranici za održavanje uređaja.
Ako je način rada za uklanjanje kamenca aktiviran i uređaj se isključi bez uklanjanja kamenca, tipka za napajanje ponovno svijetli zelenom bojom i brojač se ponovno postavlja. Nakon novih 300 ekstrakcija, tipka za napajanje opet će zasvijetliti narančastom bojom.
Naslage kamenca se prirodno talože u uređaju; redovno uklanjanje kamenca štiti uređaj i produžuje mu vijek trajanja. Također pomaže da kvaliteta kave ostane postojana tijekom vremena. Kamenac bi mogao trajno utjecati na kvalitetu rada uređaja.
• Prilikom pokretanja uređaja i tijekom podizanja temperature vode, tipka on/off treperi crvenom bojom oko 30 sekundi.
• Kad je uređaj spreman, tipka on/off svijetli zelenom bojom.
• Na kraju pripreme pića, tipka on/off treperi crvenom bojom oko pet sekundi. Za to vrijeme ne vadite držač za kapsulu!
• Način uštede: nakon pet minuta mirovanja, uređaj se automatski isključuje.
• Ako tipka on/off treperi crvenom/zelenom bojom, znači da je uređaj detektirao manjak vode. Provjerite je li kapsula začepljena i ima li dovoljno vode u spremniku prije nove pripreme.
• Ako tipka on/off neprestano svijetli narančastom/žutom bojom (upozorenje o uklanjanju kamenca), potrebno je očistiti uređaj od kamenca.

Za više detalja o LED žaruljama na uređaju pogledajte korisnički priručnik.
Glavna značajka pravog espressa je pjena koju stvara tlak u aparatu dok se kava kuha. Taj se tlak mjeri u barima (od 1.5 do 19), što je više bara, to je pjena bogatija i gušća.
Slijedite upute u vašim osobnim uputama za uporabu za uklanjanje kamenca s uređaja jer se načini razlikuju s obzirom na model koji posjedujete.
Preporučujemo vam korištenje proizvoda za uklanjanje kamenca koji isporučuje proizvođač.
Pri prosječnoj dnevnoj uporabi od četiri šalice te ako je voda tvrda, preporučujemo uklanjanje kamenca s uređaja barem svaka tri mjeseca.
Ako živite u području gdje je voda vrlo tvrda, nije loše i češće uklanjati kamenac.
Espresso kava ima jaču aromu od „obične” kave.
Štoviše, espresso kava poznata je po svojoj bogatoj aromi i pjeni na površini šalice.
Za to je potreban tlak od 15 bara (koji se postiže isključivo aparatima za espresso kavu), voda zagrijana na temperaturu od 90-92 °C i fino mljevena i izvagana kava (7 g po šalici).
Postoje dvije različite vrste uređaja:
U slučaju ručnog uređaja, vi kontrolirate količinu vode za svoje piće. Uređaj se ne zaustavlja sam i zaustavlja se kad pomaknete polugu za odabir u srednji položaj.
Kod automatskog uređaja, unaprijed birate količinu vode za piće. Uređaj se automatski zaustavlja.
Uređaji Nescafé Dolce Gusto pažljivo su osmišljeni i proizvedeni kako bi pružili sigurnost potrošačima i isporuku najboljeg iskustva ispijanja napitaka. Komponente se pažljivo biraju prema sigurnosti, izdržljivosti, čistoći i troškovnoj učinkovitosti. Prije puštanja u prodaju, svi naši uređaji prolaze kroz ispitivanja kako bismo se uvjerili da ispunjavaju sve sigurnosne uvjete za materijale u kontaktu s hranom na svim prodajnim tržištima. Stoga vas uvjeravamo da je svaki napitak Nescafé Dolce Gusto pripremljen u uređaju Nescafé Dolce Gusto u skladu s normama, siguran za konzumaciju i prema željama naših potrošača tijekom studija ispitivanja.
Detaljnije informacije pronađite u odjeljku Jamstva ove internetske stranice.
Vaš uređaj sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Ostavite je u lokalnom centru za skupljanje otpada građanstva tj reciklažnom dvorištu.
Ekstrakcija kave Dolce Gusto vrši se na optimalnoj temperaturi za savršen okus kave. Ne može biti toplija jer bi tada zrna kave imala spržen okus.

Ako potrošači žele topliju kavu, imaju više mogućnosti:
• Prethodno zagrijte šalicu.
• Uvijek pričekajte da uređaj prestane treperiti tijekom pregrijavanja termobloka prije pripreme.
• Ekstrahirajte dio vode bez kapsule, prolijte vodu i onda nastavite s kapsulom.
• Očistite uređaj od kamenca prema potrebi (ako ste primijetili pad temperature napitaka).

Normalna temperatura u šalici:
• kapsule s prženom i mljevenom kavom: iznad 70 °C
• kapsule s topivim proizvodima: iznad 65 °C
Uređaj se ne smije upotrebljavati za prokuhavanje vode. Bez kapsule protok je veći, prijenos topline manji i temperatura vjerojatno neće dostići očekivanja potrošača.
Nema, uređaj nije potrošna roba i može se upotrebljavati sve dok se pravilno koristi.
Nemojte koristiti uređaj. Da biste izbjegli opasnosti,odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Ako niste upotrebljavali uređaj nekoliko mjeseci, pumpa možda teško pokreće protok vode.
Kad odaberete malu ili veliku šalicu, pumpa proizvodi buku, ali kapi ne izlaze.
- Izvadite kapsulu.
- Napunite spremnik do maksimuma vrućom vodom (60 °C).
- Uključite uređaj i odaberite veliku šalicu.
- Svake tri sekunde izvadite i premjestite spremnik. Iz ventila spremnika trebaju izlaziti mjehurići zraka.
- Priprema je izvršena i voda teče kroz izlaz za kavu.

Ako priprema nije moguća nakon ovih radnji, odnesite uređaj u ovlašteni centar za servisiranje.
Kapsule Chococino i Nesquik sadrže čokoladu, mlijeko i šećer. Ostavljaju ljepljiviji sadržaj od kave. Važno je redovito čistiti uređaj kako biste izbjegli neugodne mirise.
Držač za kapsulu može propuštati sa strane ako igla i cijev za vodu nisu dobro zategnuti.
Uređaj treba popraviti.
Ako se kamenac redovito ne uklanja, a potrošač upotrebljava tvrdu vodu (bogatu kalcijevim karbonatom), igla će se vjerojatno začepiti.
Na novim modelima, igla se može skinuti, a glavna je svrha omogućiti potrošačima da očiste iglu nakon začepljenja ili kod smanjenja protoka. Čišćenje se vrši uz potpuno uklanjanje kamenca u uređaju.
Količina napitka ovisi o veličini šalice, položaju posude za kapanje, a ponekad i o mlijeku i kavi u prahu koji su prirodni proizvodi koji mogu pokazati mali sezonski učinak.